Volg ons online

18 april 2019: Verliefd op leren

Verliefd op leren

‘In de 21e eeuw wordt talent bepaald door ons vermogen om te leren, af te leren en weer opnieuw te leren. Kun je dat niet? Dan ga je behoren tot de nieuwe generatie analfabeten.’

Dat wil niemand. Bij Brabants Goed hebben we de ‘O’ van Ontwikkelen daarom hoog op de agenda staan.  Ook bij Target Point zijn ze verliefd op leren. Time Out ofwel even stilstaan, bij jezelf en een boeiend onderwerp. Uit de waan van de dag, met gelijkgestemden toch je comfort zone verlaten. Talentvolle mensen vinden het prima om zich oncomfortabel te voelen. Je leert het meest ‘out of je comfort zone’. Als de context verandert kan je grootste kracht een valkuil worden. Dat typeert de onderwerpen die we 18 April a.s. onder begeleiding van Target Point centraal gaan stellen tijdens onze volgende bijeenkomst.

Bruggen bouwen over generatiekloven

Ieder mens is uniek, dat is evident. Als het gaat om je individualiteit of eigen(aardig)heid, wie zit er dan aan het stuur? Je bewuste of onbewuste zelf? Onbewust zet de mens collectief ontwikkelingen in gang. We zien ze eerst en begrijpen ze later. Welke onderwerpen aandacht vragen, wat er gebeurt in een bepaalde tijd beïnvloedt onze collectieve waarden. Generaties kleuren zo een cultuur en nieuwe trends ontstaan. We leven in hetzelfde straatje, maar we tappen uit een ander vaatje. Het ritme van het leven daarentegen is universeel. De wetmatigheden in onze levensloop blijven gelijk. Menselijke motieven variëren al naar gelang de fasen in de levensloop. Weten wat de ander beweegt om daarna samen een stap voorwaarts te maken lijkt belangrijker dan ooit tevoren. Alles draait immers om de interactie. Voor het eerst zijn tenminste vier generaties samen actief op de werkvloer. Zijn we nieuwsgierig naar elkaar of hebben we ons oordeel klaar?

Talent@work

‘In de 21e eeuw wordt talent bepaald door je vermogen om te leren, af te leren en weer opnieuw te leren. Kun je dat niet dan ga je behoren tot de nieuwe generatie analfabeten.’  Om aantrekkelijk te blijven moeten we wendbaar of ‘agile’ zijn. Een steile leercurve en voortdurende zelfreflectie zijn onontbeerlijk om vandaag en morgen een goede professional te zijn. Hoe ontwikkel je die kwaliteiten (verder)?

Programma:
16.00 uur Welkom bij Target Point de Vismarkt 7 in Heusden (makkelijkste parkeren op de Putterstraat, Hoogstraat en Breestraat in de vesting).
16.30 uur Introductie over het programma en onderwerp
17.00 uur Workshop I
18.00 uur Wissel met een korte pauze
18.15 uur Workshop II
19.15 uur Hapje eten en borrel
20.30 uur Einde avond

Meld je vóór woensdag 10 April aan via onderstaande button. Ben je al zo verliefd dat je een stapje verder wil gaan… dan kun je jezelf ter voorbereiding al verdiepen door middel van verschillende artikelen op www.targetpoint.nl 

Tot donderdag 18 April!

Met vriendelijke groet,

Koen, Rianne, Bart, Jaap en Arnoud
bestuur van Brabants Goed

Plattegrond Heusden + parkeerplekken Target Point

Plattegrond Heusden + parkeerplekken Target Point