Volg ons online

17 november 2016: Projectbezoek Hurks Prefabbeton-fabriek

Projectbezoek Hurks Prefabbeton-fabriek

Beste leden van Brabants Goed,

De Brabantse bouwer Hurks profiteert momenteel van de bloeiende Londense woningmarkt dankzij een bouwtechniek die in Engeland relatief onbekend is. Het bedrijf bouwt in Brabant complete gevels die in Londen als een bouwpakket in elkaar worden gezet. De gevels worden inclusief ramen en kozijnen per vrachtwagen naar Londen vervoerd. Het was in maart 2013 een ‘bold move’ die Hurks naar London bracht. Het startschot van een spannend staaltje pionieren in Engeland, lef dat werd beloond. De Ierse firma Ballymore besloot Hurks opdracht te geven voor een woontoren van 15 lagen in prefab metselwerk.

De Londense woningbouw draait op volle toeren waardoor het voor ontwikkelaars lastig is om gekwalificeerd personeel te vinden. Hierdoor lopen de loonkosten op. In Nederland en België wordt veel met prefab betonnen gevels gewerkt. Bijna alle grote bouwers hebben hun eigen productiemethoden ontwikkeld. Hurks bouwt vooral aan de oostkant van Londen in de buurt van City Airport. Hurks tekende een intentieovereenkomst voor de bouw van 3300 woningen met de Ierse vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore. De woningen komen te staan in London City Island , Royal Wharf, Leamouth South en Brentford. In de overeenkomst is afgesproken dat Ballymore Hurks zo vroeg mogelijk bij de projecten zal betrekken zodat de ontwerpen al op de tekentafel aan de manier van bouwen door Hurks kunnen worden aangepast.

Koen Waijers (Director Hurks Precast in Londen) is bereid gevonden om ons meer te vertellen over deze Brabantse successtory en wil tevens een kijkje geven in de Prefabbeton-fabriek in Veldhoven.

Programma

16.00 uur welkom (Hurks prefabbeton, Locht 126A te Veldhoven)
16.10 uur kort welkomstwoordje voorzitter
16.15 uur rondleiding door fabriek
17.15 uur presentatie over ‘Successtory van Hurks Prefab Beton naar Londen’
18.15 uur einde presentatie en vertrek naar restaurantlocatie
18.30 /45 uur borrel en diner in ‘Dinee Cafe De Kempen’, Het Groen 14 te Knegsel
21.00 uur einde avond.

We hopen dat veel leden deze laatste inhoudelijke bijeenkomst van 2016 wederom bij zullen wonen zodat we er samen een mooie avond van kunnen maken! Graag voor 10 november a.s. aanmelden via onderstaande button.

ingang-hurks

Graag deze ingang fabriek nemen!

p.s. inmiddels staan de (meeste) data van bijeenkomsten in 2017 op de website!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Brabants Goed

Tijs, Bianca, Bart, Joost en Koen