Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Mini Symposium Duurzaamheid

18 oktober 2022 @ 16:00 - 20:30

18 oktober 2022 | Na het succes van mini symposium Verdienen en Financieren vond op 18 oktober het symposium Duurzaamheid plaats. De thema’s circulariteit in de bebouwde omgeving en groen in openbaar gebied kwamen aan bod. Het symposium vond plaats  op fantastische locatie De Tramkade in Den Bosch bij gastheer Alba Concepts. Een locatie die in het teken staat van circulariteit en aan de vooravond staat van een grote stedelijke transformatie.

Kristel Tholen-Robben en Stijn Mertens namen ons mee in de wereld van het Struikroven. Struikrovers hier werkzaam, redden planten en struiken uit voor- en achtertuinen, die verloren gaan of moeten wijken voor sloop of renovatie van woonwijken en geven deze in de omgeving een nieuwe bestemming. Dit doen ze samen met bewoners uit de buurt in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten. Het groen krijgt hierdoor een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte of in een Roverstuin. Struikroven is begonnen als buurtinitiatief in Eindhoven, maar is inmiddels een snelgroeiende, landelijke Stichting.

Mirjam Slob van Daktuin Moes inspireert met een nieuw concept voor daktuinen op (bestaande) gebouwen en licht het plan toe wat de komende jaren gerealiseerd gaat worden op het dak van de voormalige V&D locatie in Tilburg (groot ca. 3.000 m²!). Er liggen landelijk hoge ambities op het gebied van klimaatneutraal, klimaatbestendig en circulair. Een netwerk van daktuinen levert daar een grote bijdrage aan. Een daktuin helpt de biodiversiteit te herstellen en te vergroten.

Mike van Vliet van Alba Concepts sloot de sessie af met een toelichting hoe circulariteit meetbaar gemaakt kan worden. Met behulp van de Building Circularity Index© (BCI) meet Alba Concepts voor klanten het circulariteitsniveau van gebouwen, de circulaire potentie van het vastgoedobject kan hiermee bepaald worden.

De middag werd afgesloten met een borrel en walking diner.

Gegevens

Datum:
18 oktober 2022
Tijd:
16:00 - 20:30
Activiteit Categorie:

Locatie

Tramkade, ’s Hertogenbosch
Veemarktweg 2K
's-Hertogenbosch, 5223 AA Nederland