Volg ons online

16 november 2017: Projectbezoek Ons Koningsoord

Projectbezoek Ons Koningsoord

Beste (aspirant) leden van Brabants Goed,

Via het netwerk van Rianne Paijmans (lid Brabants Goed) brengen we donderdag 16 november a.s. een projectbezoek bij ‘Ons Koningsoord’ in Berkel Enschot; een mooie en spraakmakende vastgoedontwikkeling in Brabant. Wat Ons Koningsoord vooral zo bijzonder maakt is dat er een heuse wooncommunity in het complex gevormd zal worden. Waar mogelijk zullen de toekomstige bewoners elkaar op allerlei verschillende manieren gaan helpen. Dit zorgt voor een verrijkende manier van leven, waar je een klein beetje voor moet geven, maar vooral een hele hoop voor terugkrijgt.

Koningsoord is van oudsher een stichting van de trappistenabdij Koningshoeven, die in 1881 bij Tilburg werd gesticht. Bij de familieleden, die de monniken kwamen bezoeken, bevonden zich van tijd tot tijd ook meisjes die in de orde wilden intreden. De abt moest hen dan verwijzen naar de abdij ‘Notre Dame de la Paix’ te Chimay (België), omdat er in Nederland geen trappistinnenabdij bestond. In de loop der jaren trad een vijftigtal Nederlandse meisjes in. Dat aantal was voldoende om in 1933 in Berkel Enschot Nederland een klooster te stichten.

Omdat de gemeente Tilburg het voornemen had, op het terrein van de abdij een woonwijk te vestigen en de zusters zich gehinderd voelden in hun monastieke beleving door de steeds verder opdringende woonfuncties, besloten zij te verhuizen. Op 8 mei 2009 zijn de zusters verhuisd naar het nieuwgebouwde klooster op het landgoed Johannahoeve tussen Arnhem en Oosterbeek en kwam ruimte voor deze prachtige ontwikkeling van Roozen van Hoppe Groep.

Het complex zal gaan bestaan uit onder andere ruim 100 appartementen (waarvan de helft voor starters en de helft voor senioren), 10 grondgebonden seniorenwoningen, een stadsbibliotheek en winkel, muziekschool, restaurant, jongerencentrum en kinderdagverblijf. Daarnaast zal het onderdak bieden aan de biljartvereniging, bridgeclubs, toneel en dansvereniging etc.

Het project wordt op dit moment gefaseerd opgeleverd en naar verwachting zullen de eerste bewoners er spoedig intrekken.

Programma:
16.30 uur Welkom bij Restaurant Hemels Ons Koningsoord (Adres: Trappistinnentuin 76, 5057 DJ Berkel-Enschot)
17.00 uur Rondleiding en presentatie door Henrik Roozen (eigenaar Roozen van Hoppe) en Sander Pasmans (Projectmanager Gemeente Tilburg)
18.30 uur Netwerkborrel en diner bij restaurant Hemels (www.hemelsetenendrinken.nl)
20.30 uur Einde avond

We rekenen weer op een grote opkomst zodat we er een leerzame en sfeervolle bijeenkomst van kunnen maken! Meld jezelf voor 9 november aan door middel van onderstaande button zodat we afspraken over diner en borrel tijdig af kunnen stemmen.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van Brabants Goed

Tijs, Jeanette, Bart en Koen