Volg ons online

21 mei 2019: Co-creatie in De Zuivelfabriek in Eindhoven

Co-creatie in De Zuivelfabriek in Eindhoven

Beste (aspirant) leden van Brabants Goed,

Op dinsdag 21 mei a.s. zijn we op uitnodiging van Bianca Prevoo van BPD te gast in de voormalige Zuivelfabriek in Eindhoven. Van een verouderd, stenig bedrijventerrein verandert de voormalige Campinafabriek in Eindhoven in een levendige wijk met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. BPD bedacht voor dit gebied het winnende plan. De oude fabrieksgebouwen blijven staan. Ze krijgen nieuwe functies en daarmee een nieuwe toekomst.

Na 54 jaar sloot FrieslandCampina in 2015 de deuren van haar fabrieken in Eindhoven. Op het terrein staat een aantal clusters van historische gebouwen: het kantoor met de kantine, het ketelhuis en de ijsfabriek met schoorsteen, de melkfabriek en de stalling met garages. Net als andere steden staat Eindhoven voor flinke uitdagingen. Het aandeel ouderen en alleenstaanden groeit: eenzaamheid ligt op de loer. Tegelijk wil de stad ook andere groepen huisvesten: de hoogopgeleide expats die uit alle delen van de wereld in Eindhoven neerstrijken. En dan zijn er nog de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. De Zuivelfabriek wil antwoord bieden op dit soort vraagstukken. Maar hoe gaan ze dit doen…?

Hoe zou jij deze uitdagende ontwikkeling met jouw kennis en ervaring oppakken. Hier zijn meerdere rollen denkbaar zoals die van architect, ontwikkelaar, gemeente, omwonenden, ondernemer….etc. We zetten een Co-creatie in om te ontdekken wat jullie met deze locatie zouden doen….

Programma:
16.00 uur Welkom in de voormalige kantine van FrieslandCampina (adres: Hugo van der Goeslaan in Eindhoven, ingang schuifpoort, nabij schoorsteen)
16.30 uur Presentatie over ontwikkelvisie door Timon van der Horst (BPD)
17.00 uur Presentatie over monumentaal vastgoed en herbestemming door Toon Iding (Iding herbestemming erfgoed)
17.45 uur Interactieve sessie
19.00 uur Diner en pitch (een laptop kan je helpen!)
20.15 uur Prijsuitreiking en borrel
21.00 uur Einde avond

We rekenen weer op een grote opkomst zodat we er een leerzame en creatieve bijeenkomst van kunnen maken! Meld je vóór dinsdag 14 Mei aan door middel van onderstaande button zodat we afspraken over diner en borrel tijdig af kunnen stemmen.

Tot dinsdag 21 Mei!

Met vriendelijke groet,

Koen, Rianne, Bart, Jaap en Arnoud
bestuur van Brabants Goed

Plattegrond De Zuivelfabriek Eindhoven

Plattegrond De Zuivelfabriek Eindhoven