Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Welkom in ‘Het Paradijs’

16 april @ 16:00 - 21:00

16 april 2024 | welkom in ‘Het Paradijs’: de toekomst van een Leefbare Stad

In een tijd waarin de vraag naar woningen ongekend hoog is, worden we gedwongen tot het verdichten van onze stedelijke ruimtes. Een opvallend voorbeeld waar deze transformatie zal plaatsvinden, is het Stadhuisplein in Eindhoven. In de “Verdichtingsvisie Binnenstad” van de gemeente Eindhoven, is dit plein samen met de omliggende gebieden, geselecteerd als focusgebied. Hier zal de gemeente hoogbouw faciliteren en tegelijkertijd het openbaar gebied van meer kwaliteit voorzien.

In de komende jaren zal het Stadhuisplein een ingrijpende metamorfose ondergaan, van een met name zakelijk district, naar een veelzijdige hub waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Gezien het feit dat het plein één van de warmste gebieden in de stad is, mede door klimaatverandering, zijn er innovatieve verkoelingsstrategieën noodzakelijk. Het doel is om het Stadhuisplein te transformeren in een aantrekkelijke, duurzame en bruisende stadsruimte die toegankelijk is voor iedereen. Maar hoe waarborgen we dat deze ontwikkelingen duurzaam plaatsvinden en resulteren in een optimale leefomgeving?

Koen van der Heijden en Dirk Spooren van Stichting Woonbedrijf namen ons mee in de woningbouwopgave waar zij als corporatie voor staan en hoe dit zijn weg vindt in deze ontwikkeling. Gijs Meijer (Sweco) en Tim Kouthoofd (Bygg) deelden hun visie over hoe we deze transformatie op de meest groene en duurzame manier kunnen realiseren.

De inspirerende middag werd afgesloten met een heerlijk diner bij de Kazerne.

 

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
16:00 - 21:00
Activiteit Categorie:

Organisator

Brabants Goed
E-mail:
info@brabantsgoed.net
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stichting Woonbedrijf
Wal 2
Eindhoven, Noord-Brabant 5611 GG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie